OM SVEA STÄD

Svea Fastighetsstädning AB med registrerad bifirma Svea Städ bildades den 1 september 2001 och övertog i januari 2002 stora delar av den verksamhet som bedrivits av Stockholm MFO AB.

Ledningen har lång erfarenhet från städbranschen  Svea Städ ägs av George Tsiouras tillsammans med delar av personalen.

Svea Fastighetsstädning AB är medlem i ALMEGA, Svenskt Näringsliv och Handelskammaren. Företaget har kollektivavtal med Fastighetsanställdas Förbund och kommunal.

Verksamheten inriktad på allt inom lokalvård i Mälardalen.

Företaget har F-skattesedel.

Affärsidé

Svea Städ utför lokalvård och kompletterande tjänster till företag och förvaltningar inom Storstockholm med höga miljö- och kvalitetskrav.

Information om Utbildning

Går till såhär: Personalpolicyn bygger på kompetensutveckling och miljöansvar. En särskild utbildningsplan finns för företaget där vi har utbildning i städmaskiner, metoder och städkemikalier tillsammans med leverantörer.

Svea Städ har tagit ett eget ansvar genom att starta en språkutbildning för de anställda som leder till bättre integration i samhället. Se utdrag ur DN. Undervisningen leds av en språkvetare som tidigare undervisat i SFI – Svenska för invandrare. Personalen är mycket stolta och positiva till undervisningen och upplever en stor samhörighet när de träffas på utbildningen.